Amazon Suspend Türleri Nelerdir?

Amazon satıcıları için büyük bir sorun olan suspend olma; kısaca “hesabınızın askıya alınması” olarak ifade edilebilir. Suspend türleri Amazon’un müşteri memnuniyeti ve adil rekabet ortamı merkezinde oluşturduğu kırmızı çizgilere dayanır. Amazon politikalarına uymayan nedenlere bağlı olarak farklı suspend türleri ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Peki, suspend olmamak için ne yapmalısınız? Amazon politikalarına göre karşılaşabileceğiniz suspend türleri nelerdir? İşte karşınızda MZN Danışmanlık ışığında Amazon suspend sorunu çözümleri!

Amazon Suspend Türleri

Amazon, politika ihlali ve müşteri memnuniyeti gibi durumları oldukça ciddiye alır ve bu profilde adil bir rekabet ortamı sağlamaya çalışır. Kullanıcı deneyimlerini dikkatle inceleyen Amazon’da satıcılara yönelik sık sık denetimler gerçekleştirilir. Denetimler sonucunda bazı hesaplar askıya alınabilir, kısıtlanabilir veya kapatılabilir.

Suspend sorunu kimi zaman kısa sürede çözebilirken kimi zaman da satıcıların gelir kaybetmesine yol açacak kadar uzayabilir. Peki, satıcıların karşı karşıya kalabileceği suspend türleri nelerdir? İşte Amazon satıcıları için hayati öneme sahip olan popüler suspend türleri:

  • Hesap Açılış Suspendi:

Amazon’da hesap oluştururken uymanız gereken bazı kurallar bulunur. Fakat bazı satıcılar Amazon’a ilk defa adım atmanın verdiği heyecanla aceleci davranabilir. Hesabınızı oluştururken eksik bilgi vermeniz, evraklardaki adres ve isim çelişkileri gibi durumlar güvensiz bir profil çizmenize sebep olur. Bu durumda hesabınız Amazon tarafından askıya alınır ve tarafınıza bir bilgi mesajı iletilir. Eğer bu mesajı dikkate alıp gerekli düzenlemeleri yapmazsanız hesabınızın kapanması kaçınılmazdır.

  • İptal Edilen Sipariş Oranı Suspendi:

Her satıcı gibi siz de sipariş sürecinde aksaklık ve iletişim kopukluğu yaşayabilirsiniz. Amazon bir süre size müsamaha gösterebilir ve müşterilerden aldığınız bazı siparişleri iptal etmenize izin verir. Fakat bu noktada belli bir sınır bulunur. Sipariş iptallerinizin fazla olması dikkatleri üzerinize çeker ve suspend olmanıza yol açar.

  • Kusurlu Sipariş Oranı Suspendi:

Amazon için en önemli unsurlardan birisi hiç kuşkusuz müşteri memnuniyetidir. Müşterinizin ürünlerinizden memnun kalması ve olumlu yorumlar yapması hesabınızın kalitesini nasıl yükseltecekse aksi durumlar da hesabınızın kapatılmasına sebep olabilir. Kusurlu ve hatalı ürünler sonucunda yapılan olumsuz geri dönüşler suspend olmanıza neden olur.

  • İlişkilendirilmiş Hesap Suspendi:

Amazon kurallarına göre adınıza kayıtlı yalnızca bir tane hesabınız olmasına izin verilir. Hesabınızla ilişkili olan başka bir Amazon hesabı bulunması sonucunda ilişkilendirilmiş hesap suspendine maruz kalabilirsiniz. Suspend türleri arasında oldukça sık karşılaşılan ve risk taşıyan bu durumun en kolay çözümü aynı bilgilerle birden fazla hesap açmamanız olacaktır.

  • ASIN Suspend Sorunu:

Satıcıların en çok karşılaştığı suspend türlerinden birisi de ASI suspend sorunudur. Bu suspend türüne bağlı olarak kural ihlalleri ve müşteri memnuniyetsizliği gibi sebeplerle ürün listelemeleriniz askıya alınabilir. Bu durum Amazon’da satış yapamamanıza sözün özü görünmez olmanıza sebep olur. ASIN suspend olma durumunda hesapta var olan bakiyenize de ulaşamayabilirsiniz.

  • Gecikmiş Kargo Suspendi:

Müşteri memnuniyeti ilkesi ile doğrudan bağlantılı olan gecikmiş kargo suspendi, ürünlerinizin alıcıya geç ulaşması durumunda karşınıza çıkar. Kargolardaki aksama ve ürünün alıcıya geç teslim edilmesi gibi durumlar olumsuz geri dönüş almacınıza ve gecikmiş kargo suspendi olmanıza yol açar.

Genel çerçevede suspend türüne bağlı olarak; ürünlerin listelenmemesi ve satış yapamama gibi durumlar ortaya çıkabilir. Söz konusu durumlar hesap kapatmaya kadar gidebilir. Suspend olmamak için bu sorunun nedenlerini incelemeli ve Amazon kural ihlali yapmaktan kaçınmalısınız.

Neden Suspend Olursunuz? Amazon Suspend Nedenleri

Hesabınızı açarken Amazon prosedürlerini uygulamamanız ve yanlış bilgiler vermeniz başta olmak üzere hesabınızın Amazon’un müşteri politikalarına uymaması, ürünlerinizin sorunlu olması gibi birçok nedenle suspend sorunu yaşayabilirsiniz. Suspend olmanıza sebep olan diğer popüler nedenler ise şu şekildedir:

  • Müşteri Memnuniyetsizliği: Müşteri hizmetlerinizin yetersiz olması, ürünlerinizin alıcılara geç teslim edilmesi ve ürün açıklamasının doğru olmaması gibi durumlar Amazon’un merceğine girmenize neden olabilir.
  • Sahte Yorumlar ve İncelemeler: Hesabınızda sahte müşteri incelemeleri oluşturmanız Amazon’un güven politikasına aykırı bir durumdur. Hesabınızın sahte yorumlar ve incelemelerle ilişkili olması hesabınızın askıya alınmasına neden olur.
  • Fiyat Sahtekarlığı ve Yüksek İade Oranları: Rekabeti engelleyici fiyat politikaları ve ürün iadesindeki yüksek oranlar hem rakip firmalar hem de müşteri memnuniyeti noktasında olumsuz bir durum oluşturur. Bu durum Amazon’un politikalarına aykırı olduğu için hesabınız askıya alınır.
  • Hesap Bilgilerinizin Doğru Olmaması: Amazon’un güven politikalarının başında hesabınızda yer alan bilgilerin eksiksiz ve doğru olması vardır. Hesap doğrulama bilgilerinizin hatalı olması, Amazon’a sunduğunuz evraklar ile bilgilerinizin örtüşmemesi suspend olmanıza yol açar.

Amazon’a gönderilen evrakların yanlış taratılması gibi gözden kaçan durumlar da suspend olmanıza sebep olabilir. Hesabınızın askıya alınmasını istemiyorsanız bu maddelere dikkat etmeli ve Amazon politikasına uygun adımlar atmaya özen göstermelisiniz.

Amazon Suspend Kaldırma İşlemi: Hesabınızı Kurtarın!

Suspend sorunu ile karşılaşan Amazon satıcılarının en çok merak ettiği konulardan birisi de “Amazon suspend sorunu nasıl çözülür?” sorusudur. Öncelikle sakin olmalı ve hesabınızı açarken yaptığınız hataları yapmamaya özen göstermelisiniz.

Amazon’un sizden beklediği sistemin kurullarına ve politikasına yönelik emin adımlar atmanızdır. Bu da ancak Amazon yönergelerine aşina olmanızla gerçekleşebilir. Amazon suspend kaldırma işlemi için izlemeniz gereken adımlar ise şu şekildedir:

  • Amazon hesabınızı açarken tüm adres alanlarına kredi kartı ekstresi üzerindeki adresi kaydedin. Bu durum adres uyumsuzluğu sorununun önüne geçecektir.
  • Evraklarınızın Amazon’un şartlarına uygunluğuna ve okunaklı olmasına dikkat edin varsa belgelerdeki eksik bilgileri tamamlayın.
  • Belgelinizi ve evraklarınızı uluslararası bir dil olan İngilizce PDF formatında kaydedin.
  • Tarama hatalarının önüne geçmek için önemli evraklarınızı okunabilir şekilde taratmaya özen gösterin.

Tüm adımları uygulamanıza ve hataları düzeltmenize rağmen hesabınız hala askıdaysa Amazon’la iletişime geçerek sorunun ne olduğu ve nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz. Satıcı performansı araştırmacıları oldukça fazla sayıda kullanıcıyı askıya alması sebebiyle itiraz inceleme süresinin uzayabileceğini unutmamalısınız. Bununla birlikte hesap askıya alma itirazı başvurusuna 48 saat içinde cevap alabilirsiniz.

MZN Danışmanlık İle Hiç Bir Sorun Çözümsüz Değildir!

Amazon’un dünyasında oksijensiz kalmamak için suspend olma gibi durumlarda kahramanınız olacak bir rehbere ihtiyaç duyabilirsiniz. Hesabı suspend olan bazı satıcılar Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’a mail atar. Siz cevapsız kalacak bu yöntem yerine bizimle iletişime geçebilir MZN Danışmalık farkıyla suspend sorununa en kısa yoldan çözüm bulabilirsiniz.

MZN Danışmanlık uzman suspend kadromuz sayesinde Amazon dünyasında karşılaştığınız sorunlara en etkili çözümleri bulacağımızı unutmayın! MZN danışmanlık sayesinde suspend sorunuzu kaldırabilir, bakinize ulaşabilir ve Amazon suspend para iadesi alabilirsiniz. Bize güvenin, hesabınıza kavuşun!

Suspend sorunu hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olmak için “suspend nedir?” yazımıza göz atabilirsiniz.

Amazon danışmanlığımızdan yararlanmak için ->

Bizi Arayın

Ürün, kategori ya da marka ara...